به دلیل نوسانات قیمت جهت اطلاع از قیمت روز انواع مدل کابل برق آلومینیوم زمینی و موجودی کالاها از طریق شماره های زیر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
کابل زمینی چیست؟
کابل زمینی یک نوع کابل است که به منظور ایجاد ارتباط بین سیستمها، دستگاهها یا تجهیزات الکتریکی و زمین مورد استفاده قرار میگیرد. هدف اصلی استفاده از کابل زمینی، ایجاد یک مسیر مناسب برای تخلیه جریان الکتریکی به زمین و ایجاد اتصال الکتریکی ایمن با زمین است.
کابل زمینی به طور عمده برای دو منظور استفاده میشود:
1-ایجاد اتصال الکتریکی و زمینی: کابل زمینی به عنوان یک راه ارتباطی بین تجهیزات الکتریکی و زمین استفاده میشود. این کابل به طور مستقیم به زمین متصل میشود و از این طریق جریان الکتریکی را به زمین تخلیه میکند. این اتصال زمینی به ایجاد اتصال الکتریکی ایمن بین تجهیزات و زمین کمک میکند و در صورت وقوع نشتی یا خطرات الکتریکی، جریان را به زمین هدایت میکند و احتمال بروز صدمات جسمی یا خطرات برق را کاهش میدهد.
2-انتقال سیگنالها: کابل زمینی در برخی موارد برای انتقال سیگنالهای الکتریکی هم استفاده میشود. این سیگنالها میتوانند اطلاعات کنترلی، سیگنالهای ارتباطی یا سیگنالهای دیگری باشند که بین تجهیزات مختلف منتقل میشوند. کابل زمینی در این حالت به عنوان یک مسیر انتقال سیگنال به کار میرود و اطمینان از انتقال سیگنال با کیفیت و کاهش نویز و تداخل الکترومغناطیسی فراهم میکند.
کابلهای زمینی معمولاً شامل رشتههای فلزی، مانند مس یا آلومینیوم، و لایههای عایقی برای جدا کردن رشتههای فلزی از یکدیگر و از محیط خارجی است. این عایقها میتوانند از جنس PVC، پلیاتیلن، روی یا مواد دیگری باشند که خواص الکتریکی و مکانیکی مطلوب را داشته باشند. در کل، کابل زمینی نقش مهمی در ایجاد اتصال الکتریکی ایمن و انتقال سیگنالها در سیستمها و تجهیزات خارجی دارد و به عنوان یک عنصر اساسی در سیستمهای الکتریکی و الکترونیکی استفاده میشود.
کابل آلومینیومی زمینی چیست؟
کابل آلومینیومی زمینی، یک نوع کابل برق آلومینیومی است که بهعنوان زیرمجموعهای از سیم و کابلهای برق آلومینیومی شناخته میشود. معمولاً برای سیمکشی درون زمین یا درون دیوار ساختمان استفاده میشوند. این کابلها به گونهای طراحی شدهاند که در مکانی که تحرک زیادی دارند، ثابت باقی بمانند. با افزایش قیمت مس، محبوبیت کابلهای آلومینیومی افزایش یافته و در نتیجه استفاده از آنها رایج شده است.
بنابراین، استفاده از کابلهای مسی به تنهایی در شبکههای برق به صرفه نیست و برای انتقال برق از کابلهای آلومینیومی زمینی استفاده میشود. هر دو نوع کابل مسی و آلومینیومی عملکرد مشابهی دارند و هر دو را میتوان در خطوط انتقال و توزیع برق استفاده کرد. با این حال، استفاده از کابلهای آلومینیومی به دلیل قیمت کمتر آنها در مقایسه با کابلهای مسی و دیگر انواع کابلها، در بسیاری از مکانها رایج شده است.
کابل آلومینیوم زمینی به صورت دو، سه و چهار رشته تولید میشوند. در نوع چهار رشته، هر رشته دارای یک مقطع است و اندازه هر چهار رشته یکسان است. در نوع دوم که سیم دارای سه رشته و نیم است، سطح مقطع سه رشته یکسان است و سطح مقطع رشته آخر که رشته پوچ است کمتر است.
انواع کابل آلومینیومی زمینی
کابل زمینی فشار ضعیف: این نوع کابل خود به دو دسته تقسیم می شوند که نوع اول کابل دو رشته آلومینیومی است که با ولتاژ 0.6 کیلو ولت در ابعاد و اندازههای مختلف بکار برده میشوند. نوع دوم کابل تک سیمه آلومینیومی است که در اندازههای 351 و 5001 ساخته می شوند. کابل آلومینیومی زمینی فشار ضعیف در زیر خاک قرار میگیرند و به منظور ولتاژ 1000 ولت تا 35 کیلو ولت میباشند. برای عایق این کابلها از پلاستیک و لاستیک استفاده میکنند.
کابل زمینی فشار قوی: کابلهای آلومینیومی فشار قوی دارای نوار ضد آب میباشند و رنگ روکش آنها مشکی میباشند و عایق آن XLPE میباشد و نوار هادی آن مانع نفوذ آب میشود. استانداردهایی که برای نوع فشار قوی بکار برده میشود IEC 60840 و IEC 62067 میباشند. لازم است بدانید که حداکثر دمایی که برای کابلهای آلومینیومی زمینی فشار قوی استفاده میشود. در حالت کلی باید بگوییم که این کابلها مقاومت الکتریکی خوبی دارند و وزن آنها بسیار سبک است و میتوان به راحتی در مکانهای مختلف نصب میشوند و میتوانید که با توجه به نیازتان آنها را انتخاب کنید.
اصلیترین دلایل خرابی کابل زمینی
دو دلیل برای خرابی کابل زمینی وجود دارد که حتی الامکان بایستی مراقب آنها باشید. یک روش این است که ردیابی و پیچش به صورت پیشرفته صورت بگیرد به این صورت که از هسته و غلاف شروع میشود و در پایان پلها را خراب میکند.
روش دیگری که مورد توجه قرار گرفته بیثباتی حرارتی است که با افزایش دما و ضریب قدرت به وجود میآید. تفاوت این دو روش تا خرابی کابل این است که کورینگ ادامه دارد و برای عملکرد کامل به زمان زیادی احتیاج است. اساسا در بیثباتی حرارتی قبل از خرابی صدمهای به وجود نمیآید بنابراین با کاهش بار قبل خرابی، کابل دچار تغییر دائمی نمیشود.
یک اتفاق طبیعی این است که در ابتدا شروع به خم شدن میکند و سپس در مرکز خم شدن یک ناپایداری حرارتی دیده میشود. گفتنی است که رایجترین نقطه خرابی که برای کابل زمینی ذکر شده جعبه آب بندی کابل است. بیشترین عامل این خرابی ضعف در کار وصل کابل در زمان آب بندی پایانی است.
دیکی دیگر از دلایل مهمی که گفته شده سوراخکاری مکانیکی غلاف سرب کابل است مخصوصا در تاسیسات صنعتی (در این تاسیسات عملیاتی همچون ساخت و ساز دز مناطق و یا عملیات حفاری انجام میشود) که چندین کابل زمینی در آنها نصب شده است. البته که در بسیاری از موارد دیده شده به دلایلی همچون خستگی، لرزش، گرمای بیش از حد و غیره کابل آسیب میبیند. بنابراین برای جلوگیری از این آسیبها بایستی که اقدامات لازم و ضروری را انجام دارد.
کابل آلومینیومی تک فاز زمینی
کابلهای آلومینیومی تک فاز دارای انواع زمینی و هوایی هستند که در واقع مشخص کننده نحوه مصرف و نوع کاربری آنها در سیستم برقرسانی و کابلکشی است. یکی از انواع کابلهای پرمصرف در صنعت الکتریکی که دارای هادی ساخته شده از جنس آلومینیوم است؛ کابل تک فاز آلومینیومی است که به صورت زمینی مورد استفاده قرار میگیرد. در صنعت برقرسانی، این دسته از کابلها کاربردهای زیادی در توزیع برق با ولتاژ پایین دارند. لازم به ذکر است یکی از مزایای کلی این دسته از کابلها؛ این است که نسبت به انواع کابلهای مسی قیمت کمتری دارند. لذا برای کابلکشی در مسافتهای طولانی انتخاب مناسبتری هستند و همچنین برای مناطقی که خطر سرقت کابل در آنجا زیاد باشد؛ استفاده از این دسته از کابلها بهتر است به این دلیل که خطر سرقت را نسبت به کابلهای مسی بسیار کاهش میدهند.
قیمت کابل آلومینیومی تک فاز زمینی نسبت به کابلهای آلومینیومی سه فاز پایینتر است؛ البته توجه داشته باشید که این نوع از کابلها در ابعاد مختلفی متناسب با نوع پروژه تولید میشوند که قطعا این موضوع بر روی قیمت آنها اثرگذار است. کابل آلومینیومی زمینی در دسته کابلهایی قرار میگیرد که در ساختمان خود دارای یک یا دو رشته هستند که در صورت دو رشتهای بودن؛ یکی به عنوان فاز و دیگری به عنوان نول عمل میکند. انواع تک رشته و دو رشتهای این نوع از کابلها دارای سایزهای متعددی در بازار مصرف است؛ ولی از پرکاربردترین انواع کابل آلومینیومی تک فاز زمینی میتوان به کابلهای با ابعاد ۱۶*۲.۲۵*۲ و ۳۵*۲ اشاره کرد.
کاربرد و ویژگیهای کابلهای آلومینیومی تک فاز زمینی
کابلهای آلومینیومی تک فاز زمینی، اغلب در دو نوع زرهدار و بدون زره متناسب با مکان استفاده تولید میشوند و عموما از نوع زرهدار در مکانهایی استفاده میشود که احتمال قطعشدگی کابل و آسیب مکانیکی به آن زیاد باشد. کاربری کابل آلومینیومی زمینی بیشتر برای پمپهای شناور یا کفکش تک فاز است و یا در تامین روشنایی و عملیات برقرسانی به منازل، باغ، ویلا و مزرعه مورد استفاده قرار میگیرند. این دسته از کابلها قابلیت دفن شدن در زیر زمین را دارند و به دلیل اینکه روکش این کابلها دارای ضخامت مناسبی است در برابر آسیب به دلیل دفن کابل در زیر زمین مقاوم هستند.
از ویژگیهای کابل آلومینیومی زمینی باید به قیمت اقتصادیتر، سهولت نصب در مکانهای مختلف، وزن سبکتر، کاهش خطر سرقت کابل و مقاومت خوب الکتریکی کابل اشاره کرد. همانطور که پیشتر هم اشار شد این دسته از کابلها از انواع کابلهای برق فشار ضعیف محسوب میشوند و توسط برندهای مختلف تولید میشوند. به دلیل حساسیت این دسته از کابلها به جهت استفاده در زیر زمین؛ نیاز است که کابل از کیفیت قابل قبولی برخوردار بوده و بر اساس استانداردهای موجود در این زمینه تولید شده باشد تا بتواند امنیت پروژه استفاده کننده را تامین نماید. لازم به ذکر است که به دلیل اینکه کیفیتهای مختلفی از این نوع کابل در بازار موجود است؛ قیمت کابل آلومینیومی تک فاز در انواع مختلف با هم متفاوت است.
تهران، خیابان لاله زار جنوبی، کوچه ملا نوروزی، پاساژ خواجوی، طبقه اول، پلاک 105
iran| tehran| lale zar
جهت پشتیبانی،مشاوره قبل و یا بعد از خرید، ثبت سفارش با شماره زیر در تماس باشید:
آدرس ایمیل مدیریت پاسارگاد نوین جهت ارتباط، انتقاد و پیشنهادات:
info@pncable.ir
کابل آلومینیومی سه فاز زمینی
یک نمونه از کابلهای آلومینیومی که ساخته میشود، کابل آلومینیومی سه فاز زمینی است. این نوع کابل را در محیطهای مختلفی استفاده میکنند؛ چرا که در سایزهای متنوعی تولید میشوند. کابلهای سه فاز آلومینیومی را در کاربردهایی همچون مصارف کشاورزی، کارگاهی، صنعتی و… مورد استفاده قرار میدهند. این مدل کابلها را به دلیل قیمت مناسبی که دارند در پروژههای مختلفی مورد استفاده قرار میدهند.
این نوع کابلها دارای چهار رشته هستند که سه تای آنها به عنوان فاز مورد استفاده قرار میگیرند و یکی از آنها به عنوان نول کاربرد دارد. کابلهای آلومینیومی سه فاز زمینی هم در اندازه و سایزهای مختلفی تولید و راونه بازار میشوند. در حالت کلی این کابلها را به صورت ۳.۵، ۴.۵ رشته تولید میکنند که میتوان آنها را در مسافتهای مختلف مورد استفاده قرار داد؛ علاوه بر تنوع سایزی که در کابلهای سه فاز آلومینیومی وجود دارد، میتوان گفت که به سه صورت فشار ضعیف، فشار متوسط، فشاز قوی تولید میشوند. باتوجه به تنوع بالایی که این نوع کابلها دارند، در پروژههای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند و از طرف مشتریان با استقبال و محبوبیت بالایی برخوردارند. از جمله سایزهایی که برای این کابل وجود دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
🔶 کابل آلومینیومی سه فاز 10*4
🔶 کابل آلومینیومی سه فاز 16*4
🔶 کابل آلومینیومی سه فاز 25*4
🔶 کابل سه فاز 16+25*3
🔶 کابل سه فاز 16+35*3
🔶 کابل سه فاز 25+50*3
🔶 کابل سه فاز 35+70*3
🔶 کابل سه فاز 50+95*3
🔶 کابل سه فاز 70+120*3
قیمت کابل آلومینیومی سه فاز زمینی
استعلام به روزترین قیمت و ثبت سفارش خرید
کابل 16*4 آلومینیومی زمینی
کابلهای چهار رشتهای 16*4 آلومینیومی درجاهای گوناگونی حدود آمپر لازم مشتریها را برآورد میکند. این نوع کابلهای آلومینیومی دارای مقاومت الکتریکی زیادی هستند و عایقبندی آن دارای دو پوشش XLPE یا PVC است. این کابلها در این اندازه مانند سایر کابلهای آلومینیومی استفادههای گوناگونی در ساختمانها، صنعت و…. دارند. این نوع از کابلها با توجه به اینکه دارای حالت خمیدگی زیادی هستند و موجب شکلدهی آسان کابلها میشود و معمولاً در مکانهای بسیار تنگ از آن استفاده میشود.
قیمت کابلهای آلومینیومی زمینی بسیار معقولتر از کابلهای مسی است. قیمت دهی مناسب و دیگر ویژگیهایی مانند حالت سبک آن و تنوع سبب میشود تا این نوع از کابلها ازجمله کابلهای پر فروش بازار و پراستفاده افراد به حساب میآید.
کابلهای آلومینیومی 16×4 وسیلهای کاربردی است که استفاده از آن هرروز افزایش پیدا میکند. بهترین دلیل جانشینی کابل آلومینیوم با کابل مس قیمت ارزانتر و کیفیت خوب آن است. همچنین از مزیتهای مهم دیگر آلومینیوم این است که چگالی تقریبی آن حدود 40 درصد مس است و وزن آن به همین نسبت کمتر خواهد شد و در کل نصب کردن این نوع از کابلها به آسانی انجام میشود. ولی با توجه به اینکه جریان رسانای آلومینیوم معمولاً کمتر از مس است در انتخاب سطح مناسب باید دقت بیشتری کرد. سطح مقطعی کابلهای آلومینیوم باید 1.8 برابر مقاومت، طول و افت ولتاژ باشد.